Ukrainalaisen viljan viennin jatkosta päästy sopuun – uusikin sopimus tehty 120 päiväksi

Ukrainalaisen viljan vientisopimuksen jatkosta on päästy sopuun, kertoo Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan. Hän kertoi asiasta Turkin televisiossa. Uutistoimisto Bloombergin mukaan sopimusta on jatkettu 120 päivällä kuten edelliselläkin kerralla maaliskuussa, vaikka Venäjä halusi jatkaa sopimusta tällä kertaa vain 60 päivällä. Aiempi sopimus oli umpeutumassa tänään puolen yön aikaan, eikä Venäjä ollut aiemmin suostunut sopimuksen jatkamiseen. […]

Ukrainalaisen viljan viennin jatkosta päästy sopuun – uusikin sopimus tehty 120 päiväksi

Ukrainalaisen viljan vientisopimuksen jatkosta on päästy sopuun, kertoo Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan. Hän kertoi asiasta Turkin televisiossa.

Uutistoimisto Bloombergin mukaan sopimusta on jatkettu 120 päivällä kuten edelliselläkin kerralla maaliskuussa, vaikka Venäjä halusi jatkaa sopimusta tällä kertaa vain 60 päivällä.

Aiempi sopimus oli umpeutumassa tänään puolen yön aikaan, eikä Venäjä ollut aiemmin suostunut sopimuksen jatkamiseen.

Sopimuksen tarkoituksena on turvata viljakuljetusten esteetön pääsy Mustanmeren kautta miljoonille Ukrainan viljasta riippuvaisille ihmisille. Sopimuksen ansiosta Ukrainasta on onnistuttu viemään yli 24 miljoonaa tonnia viljaa heinäkuun jälkeen, mikä on auttanut laskemaan ruuan hintaa ja sitä kautta ehkäissyt nälänhätää kehitysmaissa.

Vaikka sota on vaikeuttanut viljantuotantoa Ukrainassa, se on yhä yksi maailman suurimmista auringonkukkaöljyn, vehnän ja maissin tuottajista.

What's Your Reaction?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow