Rehn euroalueen pankeista Kauppalehdessä: Ei ole tullut isoja eikä pieniä ruumiita

Suomen Pankin pääjohtajan Olli Rehnin mukaan eurooppalainen pankkijärjestelmä kestää iskuja paremmin kuin ennen. Kauppalehden mukaan Rehn näkee järjestelmän olevan vahvemmassa kunnossa kuin mitä se oli ennen finanssikriisiä tai vielä muutama vuosi sitten. – Euroalueen pankkien puskurit ovat tänä päivänä noin kaksinkertaiset verrattuna finanssikriisiä edeltävään aikaan. Euroalueen pankit ovat suhteellisen hyvässä kunnossa sekä vakavaraisuuden että maksukyvyn […]

Rehn euroalueen pankeista Kauppalehdessä: Ei ole tullut isoja eikä pieniä ruumiita

Suomen Pankin pääjohtajan Olli Rehnin mukaan eurooppalainen pankkijärjestelmä kestää iskuja paremmin kuin ennen. Kauppalehden mukaan Rehn näkee järjestelmän olevan vahvemmassa kunnossa kuin mitä se oli ennen finanssikriisiä tai vielä muutama vuosi sitten.

– Euroalueen pankkien puskurit ovat tänä päivänä noin kaksinkertaiset verrattuna finanssikriisiä edeltävään aikaan. Euroalueen pankit ovat suhteellisen hyvässä kunnossa sekä vakavaraisuuden että maksukyvyn näkökulmasta katsottuna, Rehn arvioi lehdelle.

Pankkijärjestelmän sääntelyä kiristettiin euroalueella finanssikriisin jälkeen. Esimerkiksi vakavaraisuusvaatimuksia ja pankkitoiminnan läpinäkyvyyttä on parannettu.

– Puskureita on vahvistettu. Se on yksi syy sille, miksi koronakriisin tai sodan ja energiakriisin aikana ei ole tullut isoja eikä pieniä ruumiita eurooppalaisessa pankkijärjestelmässä, Rehn kommentoi.

What's Your Reaction?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow