OECD nosti ennustettaan globaalista talouskasvusta – näkymiin liittyy epävarmuutta

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestö OECD nosti perjantaina ennustettaan globaalista talouskasvusta, kun inflaatiovauhti hellittää ja Kiina luopuu koronarajoituksistaan. Samalla järjestö kuitenkin varoitti pankkisektorin myllerryksestä Yhdysvalloissa. OECD arvioi nyt, että maailmantalous kasvaa tänä vuonna 2,6 prosenttia. Vielä marraskuussa kasvuksi arvioitiin 2,2 prosenttia. Järjestö kuitenkin varoitti, että näkymien kohentumiseen liittyy epävarmuutta. Sitä aiheuttavat ainakin epävarmuus Ukrainassa käytävän […]

OECD nosti ennustettaan globaalista talouskasvusta – näkymiin liittyy epävarmuutta

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestö OECD nosti perjantaina ennustettaan globaalista talouskasvusta, kun inflaatiovauhti hellittää ja Kiina luopuu koronarajoituksistaan. Samalla järjestö kuitenkin varoitti pankkisektorin myllerryksestä Yhdysvalloissa.

OECD arvioi nyt, että maailmantalous kasvaa tänä vuonna 2,6 prosenttia. Vielä marraskuussa kasvuksi arvioitiin 2,2 prosenttia.

Järjestö kuitenkin varoitti, että näkymien kohentumiseen liittyy epävarmuutta. Sitä aiheuttavat ainakin epävarmuus Ukrainassa käytävän sodan kulusta, energiamarkkinoiden riskit sekä nousevien korkojen vaikutus.

– Merkkejä tiukennetun rahapolitiikan vaikutuksista on alkanut näkyä osissa pankkisektoria, mukaan lukien Yhdysvaltojen alueelliset pankit, OECD jatkoi.

What's Your Reaction?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow